fbpx

PCL opbygning

Programmable Logiske Controllere (PLC’er)

PCL opbygning, er hovedkomponenterne i industriel automation og kontrolsystemer. Den kontrollerende karakter af PLC spænder fra simple trykknapskift til en enkelt motor til flere komplekse kontrolstrukturer. PLC- opbygning er en vigtig opgave med, at designe og implementere kontrolapplikationen afhængigt af kundernes behov. Et PLC-program består af et sæt instruktioner enten i tekst- eller grafisk form, som repræsenterer logikken, der skal implementeres til specifikke industrielle realtidsapplikationer.

En dedikeret PLC-programmeringssoftware kommer fra en PLC-hardware fra en bestemt producent, der tillader indtastning og udvikling af brugerapplikationskode, som endelig kan downloades til PLC-hardwaren. Denne software sikrer også Human Machine Interface (HMI) som en grafisk repræsentation af variabler. Når først dette program er downloadet til PLC’en, og hvis PLC’en er placeret i Run-tilstand, arbejder PLC’en kontinuerligt i henhold til programmet. Inden du går til PLC’ens program, skal du fortælle os det grundlæggende i PLC-programmeringsvejledningen og dets grundlæggende koncepter.

PLC programmeringsenheder

Forskellige typer programmeringsenheder bruges til at indtaste, ændre og fejlfinde et PLC-program. Disse programmeringsterminalenheder inkluderer håndholdte og pc-baserede enheder. I den håndholdte programmeringsenhedsmetode er en proprietær enhed forbundet til PLC via et tilslutningskabel. Denne enhed består af et sæt nøgler, der gør det muligt at indtaste, redigere og dumpe koden i PLC’en. Disse håndholdte enheder består af et lille display for at gøre den instruktion, der er blevet programmeret, synlig. Disse er kompakte og brugervenlige enheder, men disse håndholdte enheder har begrænsede muligheder.

Mest populært bruges en personlig computer (PC) til programmering af PLC’en i forbindelse med softwaren givet af producenten. Ved at bruge denne pc kan vi køre programmet i enten online eller offline tilstand, og vi kan også redigere, overvåge, diagnosticere og fejlfinde PLC’ens program. Måden at overføre programmet til PLC’en er vist i ovenstående figur, hvor PC’en består af programkode svarende til styreapplikationen, som overføres til PLC CPU’en via programmeringskabel.

Brug for råd eller hjælp?

Har du brug for hjælp fra os eller har du spørgsmål til en opgave, så er du velkommen til at kontakte os.


MADEINDENMARKBYMACADESIGN
© 2020 MK-Automatik